onsdag 30. mars 2011

Pastagrateng med kjøttboller og brokkoli

Enkel og rask hverdagsmiddag for hele familien. og har du ekstra dårlig tid kan du bruke ferdige kjøttboller og pastasaus på glass :)

Men dersom du har tid til å lage alt selv gjør du det slik:

4 personer

400 g kjøttdeig
1/2 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, revet
1/2 dl vann
salt og pepper

1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1 ts sukker
salt og pepper

1/2 - 1 brokkoli
ca 200 g penne eller annen pasta
ca 100 g revet hvitost




Kok pasta etter anvisning på pakken.
Bland kjøttdeig, vann, løk, hvitløk, salt og pepper godt sammen i en bolle med hendene, form til 20-25 kjøttboller. Brun kjøttbollene i en dyp stekepanne/sauteringspanne. Når kjøttbollene er brunet heller du over en boks hakkede tomater og tilsetter tomatpuré og sukker. Del brokkoli opp i små buketter og ha dem i panna. Hell av kokevannet på pastaen og hell over i panna, vend alt godt sammen. Smak til med salt og pepper før du heller alt over i en ildfast form. Strø over revet ost og gratiner formen på 160 grader i 10-15 minutter til osten er gyllen.



Server sammen med en enkel salat og/eller godt brød og smør :)

1 kommentar:

  1. Dette så faktisk veldig godt ut, tror du har valgt ut dagens middag for meg :)

    SvarSlett