torsdag 10. mars 2011

Filetkotelett av svin med meksikansk ris

Et smart tips dersom du ikke har råd til å kjøpe renskåret svinekjøtt som for eksempel ytrefilet eller skinkebiff, er å kjøpe urøkte koteletter som du skjærer fri for bein og fett selv. Da får du fine stykker med magert kjøtt til en billig penge. Her er et serveringsforslag:

Til to personer finner du frem:

4 koteletter - tilsammen ca 500-600g
salt og pepper
margarin til steking

Meksikansk ris:
1 løk
1 fedd hvitløk
2 dl langkornet ris - for eksempel Jasmin
1 boks hakkede tomater
4 dl grønnsaksbuljong
salt og pepper

Dampede grønnsaker - for eksempel brokkoli


Renskjær kotelettene for bein, og fettet om du vil. Krydre filetkotelettene godt med salt og pepper på begge sidene og stek dem godt gyldne på begge sider før du lar dem stå på svak varme til de blir gjennomstekte, eller lett rosa inni.

Meksikansk ris lager du ved å finhakke løk og hvitløk som du freser blankt i en kjele før du tilsetter risen. Rør godt om og tilsett tomater og buljong. La det hele koke opp, smak til med salt og pepper og la det koke på svak varme i ca 20 minutter til risen en kokt.



Server filetkotelett av svin med meksikansk ris og nydampede grønnsaker.
Asi provecho :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar