lørdag 19. mars 2011

Pizza Margherita

Nok en lørdag er her og da er det godt å kose seg med hjemmelaget pizza når kvelden kommer. Ekstra koselig blir det dersom dere lager små, italienske porsjonspizzaer slik at alle kan være med å lage og selv bestemme hva de vil ha på :-)



Til åtte mellomstore porsjonspizzaer trenger du:
1/2 pk tørrgjær
1 ss fint havsalt
1 ss sukker
4 ss olivenolje
6,5 dl lunkent vann
1 kg hvetemel

Pizzasaus, til 8 porsjonspizzaer:
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1 ts chilipaste
salt og pepper
frisk basilikum

Fyll, til åtte porsjonspizzaer:

8 store tomater
800 g fersk mozzarella
1 potte frisk basilikum
Maldonsalt

Start med å sette pizzadeigen. Bland sammen gjær, salt, sukker og olje i en bolle. Hell på vann som holder ca 38 grader. Tilsett litt og litt mel mens deigen elter til du får en fast og fin deig som slipper bollen.
Dekk bollen med plastfilm og la deigen heve i ca 40 minutter.

I mellomtiden lager du en veldig enkel pizzasaus ved å blande sammen hakkede tomater, tomatpuré og chilipaste i en kjele. La det koke opp og kjør eventuelt glatt med en stavmikser. Sett kjelen tilbake på platen og smak til med salt og pepper. Skru ned varmen og la sausen småputre med lokk på til den skal brukes. Rett før du smører den på pizzabunnene vender du inn en håndfull hakket basilikum.

Ta den ferske mozzarellaen ut av laken og klem dem godt i et rent kjøkkenhåndkle eller lignende slik at du får bort så mye væske som mulig. Skjær osten opp i skiver og tørk over dem enda en gang.

----------------------

Når deigen er ferdighevet til dobbel størrelse hvelver du den ut på en melet benk og deler den i 8 emner. Kjevle ut hvert emne så tynn som mulig. Bre over pizzasaus på bunnene og fordel over mozzarella og tomater i skiver. Stek pizzaene i en pizzaovn i 10 minutter på høyeste temperatur (instilling nr 3 på den jeg har), eller i stekeovnen på 250 grader varmluft i ca 10 minutter. Dersom du har en pizzastein anbefaler jeg å forhåndsvarme den og bruke denne.

Når pizzaene er ferdig stekt brer du over blader av frisk basilikum og strør over Maldonsalt. Server pizzaen umiddelbart til de du er glad i og nyt :-)

Prøv også Pizza med kylling, mozzarella, cherrytomat, rødløk, ruccola og pinjekjerner!

2 kommentarer:

  1. Porsjonspizza er genialt...har laga litt av det her i huset og...då kan ein og unne seg to variantar. Ein barnevenleg og ein med litt vaksnare smak:o)

    SvarSlett
  2. Ja, ikke sant. Her er vi sjelden enige om hva vi vil ha som fyll, så da er det jo veldig kjekt å lage flere små :-)

    SvarSlett