tirsdag 22. mars 2011

Fløtegratinerte poteter



Til to personer behøver du sånn ca:

5-6 mellomstore poteter
2 dl fløte
1 fedd hvitløk
salt og pepper
revet ost

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Kok dem i ca 5 minutter i litt lettsaltet vann til de er litt møre.
Legg dem over i to små porsjonsformer, eller én litt større form, og hell over en blanding av fløte og finhakket hvitløk som er smakt til med salt og pepper.

Sett formene inn i ovnen på nederste rille og stek dem i 10 minutter på 180 grader. Ta formene ut, strø over ønsket mengde ost og stek dem videre i 5-10 minutter til osten er gyllen. Stikk en liten kniv ned i potetene for å sjekke at de er gjennomstekt.

2 kommentarer:

  1. Å, jeg bare elsker fløtgratinerte poteter. :)
    Jeg koker dem først i fløte jeg da, i en kasserolle, ikke i vann.

    SvarSlett
  2. Det hender det at jeg gjør også :)

    SvarSlett