søndag 13. mars 2011

Entrecote med kremet risoni

Det er søndag og tid for biff i mange hjem. Hva med å prøve kremet risoni med parmesan som tilbehør? Det er så absolutt verdt et forsøk. Risoni er pasta formet som ris, du får kjøpt det i velassorterte dagligvarebutikker og i innvandrerbutikker.


Til to personer behøver du:
320 g entrecote av storfe
salt og pepper

2 dl ukokt risoni
1,5 dl fløte
1 fedd hvitløk
1 liten kepaløk
ca 60 g finrevet parmesan
salt og pepper

Ta biffene ut av kjøleskapet ca 30 minutter før de skal stekes slik at de blir romtempererte. 
Varm opp en stekepanne med margarin, krydre biffene godt med salt og pepper på begge sider og legg dem i panne. Snu biffene når du ser at det begynner å piple ut kjøttsaft på oversiden. La biffene steke på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Legg biffene til side og la dem hvile i ca 10 minutter, da vil biffene være medium stekt.

Kok risoni etter anvisningen på pakken. Hell fløten i en kjele og la det koke inn til det tykner. Tilsett løk, hvitløk og risoni. La alt bli gjennomvarmt før du vender inn parmesan og smaker til med salt og pepper.

Server entrecote med kremet risoni, grønnsaker og gjerne en god peppersaus :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar