lørdag 26. mars 2011

Helstekt svin indrefilet med pannestekte grønnsaker og cidersaus

Det er lørdag og tid for god kosemat for to, eller fler. Forrige helg spiste vi nydelig, perfekt stekt, svin indrefilet med en spennende saus og godt tilbehør til - her har du oppskriften:

Til to personer finner du frem:

ca 400g indrefilet av svin
salt og pepper

1 stor gulrot
1 liten brokkoli
1-2 rødløk
salt og pepper

Enkel cidersaus:
2 dl pærecider
1,5 - 2 dl fløte
pepper
finhakket frisk persille


Krydre svinefileten godt med salt og pepper og brun den på alle sider i litt smør i panne og legg den over i en ildfast form. Sett den inn i stekeovnen på 180 grader og sett inn et steketermometer. La den stå til den holder 58 grader inni. Da vil den være perfekt med en svak rosa kjærne. Ta kjøttet ut, dekk over med uluminiumsfolie og la det hvile på benken i minst ti minutter.

I mellomtiden lager du sausen ved å tilsette cideren i pannene du brunet kjøttet. La den reduseres til ca halvparten før du tilsetter fløte. Kok opp og smak til med pepper, eventuelt litt salt og persille.

Kutt opp gulrot i tynne skiver, rødløk i båter og brokkoli i små buketter. Fres grønnsakene raskt i litt smør i panna til de er gjennomvarme, men fortsatt sprø. Krydre med salt og pepper.Skjær kjøttet opp i serveringsskiver og server sammen med grønnsakene og sausen - nydelig med for eksempel fløtegratinerte poteter til :)

Vintips: Weingut Winter Dittelsheimer Riesling

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar