lørdag 12. mars 2011

Pizza med kylling, mozzarella, cherrytomat, rødløk, ruccola og pinjekjerner

Pizzadeig, gir 8 porsjonspizzaer:
1/2 pk tørrgjær
1 ss fint havsalt
1 ss sukker
4 ss olivenolje
6,5 dl lunkent vann
1 kg hvetemel

Pizzasaus, til 8 porsjonspizzaer:
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1 ts chilipaste
salt og pepper
frisk basilikum

Fyll, til 8 porsjonspizzaer:
4 kyllingfileter
800 g fersk mozzarella
1 boks cherrytomater
1-2 rødløk
1 pk ruccola
50 g ristede pinjekjerner


Start med å sette pizzadeigen. Bland sammen gjær, salt, sukker og olje i en bolle. Hell på vann som holder ca 38 grader. Tilsett litt og litt mel mens deigen elter til du får en fast og fin deig som slipper bollen.
Dekk bollen med plastfilm og la deigen heve i ca 40 minutter.

I mellomtiden lager du en veldig enkel pizzasaus ved å blande sammen hakkede tomater, tomatpuré og chilipaste i en kjele. La det koke opp og kjør eventuelt glatt med en stavmikser. Sett kjelen tilbake på platen og smak til med salt og pepper. Skru ned varmen og la sausen småputre med lokk på til den skal brukes. Rett før du smører den på pizzabunnene vender du inn en håndfull hakket basilikum.

Skjær kyllingfilet i strimler og brun dem godt i litt margarin i panna, legg dem til side. Del cherrytomater i to og kutt rødløk i tynne båter. Ta den ferske mozzarellaen ut av laken og klem dem godt i et rent kjøkkenhåndkle eller lignende slik at du får bort så mye væske som mulig. Skjær osten opp i skiver og tørk over dem enda en gang.

--------------

Når deigen er ferdighevet til dobbel størrelse hvelver du den ut på en melet benk og deler den i 8 emner. Kjevle ut hvert emne så tynn som mulig. Bre over pizzasaus på bunnene og fordel over mozzarella, kylling, rødløk og cherrytomater. Stek pizzaene i en pizzaovn i 10 minutter på høyeste temperatur (instilling nr 3 på den jeg har), eller i stekeovnen på 250 grader varmluft i ca 10 minutter. Dersom du har en pizzastein anbefaler jeg å forhåndsvarme den og bruke denne.

Når pizzaene er ferdig stekt brer du over ruccola og strør over pinjekjerner. Server pizzaen umiddelbart til de du er glad i og nyt :-)


PS: Dersom du ikke har behov for alle pizzabunnen med en gang er det lurt å halvsteke dem i ovnen, ca 5 minutter, på samme temperatur som da du stekte pizzaene. Avkjøl dem helt på rist før du putter dem i poser og legger i fryseren. Da har du pizzabunner raskt tiljengelig til en annen gang som du bare kan fylle og steke ferdig :-)

3 kommentarer:

 1. Mmmm! Denne skal på bordet i kveld :-D

  SvarSlett
 2. Mange fine bidrag på pizzautfordringa frå deg, Kristin:o)Denne såg kjempegod ut!!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for det, Line - og i lige måde! :-)
  Jeg må få prøvd ut pizza med creme fraiche i stedet for tomatsaus snart. Husker jeg fikk en smaksprøve en gang, og det var jo helt nydelig - mildt og godt.

  SvarSlett