torsdag 17. mars 2011

Karbonadesmørbrød av kalkun med tomatsalsa

Dersom du ikke har lyst på en vanlig brødskive med pålegg burde du unne deg de få ekstra minuttene det tar å lage et skikkelig smørbrød i stedet. Med masse av pålegg av forskjellige slag er ikke brødskiva på langt nær så kjedelig lenger. Smørbrød er ypperlig å servere dersom du har gjester, eller til en lunsj eller kvelds hvor du vil gjøre litt ekstra bare for deg selv og dine.

Til fire rause smørbrød finner du frem:

Karboandene:
400 g kjøttdeig av kalkun
3 ss vann
salt og pepper

Tomatsalsa:
2 store tomater
1 ss god olivenolje
salt og pepper
1/2 ts sukker
ca 2 ss frisk basilikum, strimlet

4 skiver brød
4 egg
ruccolasalat

Bland sammen alle ingrediensene til karboandene i en bolle til du får en fin deig. Form til åtte små karboander som du steke gyldne på hver side i en stekepanne. Skru ned varmen og la dem ettersteke til de er gjennomstekt.

I mellomtiden lager du tomatsalsa ved å kutte tomatene i små terninger. Bland sammen med , sukker og basilikum og smak til med salt og pepper til slutt.

Stek eggene til speilegg slik du selv liker dem. Rist brødskivene i en brødrister eller på rist i ovnen. Anrett smørbrødene ved å eventuelt smøre på smør på brødskivene før du legger over masse ruccola. Legg på to karboander på hver skive. Ha over rikelig med tomatsalsa og topp med et speilegg som du krydrer med litt salt og pepper.Server smørbrødene umiddelbart :-)

PS: Dersom du vil gjøre smørbrødene enda enklere kan du fint bruke ferdige karbonader, men jeg lover at det er verdt bryet å lage dine egne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar