mandag 28. mars 2011

Marokkanske lammekjøttboller med urtecouscous

En anderledes rett som er enkel å lage og som de fleste vil like. Med kanel i kjøttbollene blir de spennende på smak og får folk til å tenke ''hva er det der?''

Til to personer trenger du:

300-350 g kvernet lammekjøtt
1 liten rødløk
1 fedd hvitløk
1,5 cm frisk ingefær
1 ts chiliflak
1 ts malt kanel

1 boks hakkede tomater
1 dl kyllingbuljong
1 neve frisk koriander

2 dl kokende kyllingbuljong
2 dl couscous
2 ss frisk koriander
2 ss frisk persille


Ha kjøttdeigen over i en bolle sammen med finhakket rødløk og hvitløk, revet ingefær og krydder. Bland alt godt sammen med hendene og trill til små boller. Du vil få 15-20 stk. Varm opp en dyp stekepanne/sauteringspanne med olivenolje og brun kjøttbollene.
Deretter heller du over boksen med hakkede tomater og buljongen. La det koke opp og småputre i ca ti minutter til kjøttbollene er gjennomstekte. Hakk opp frisk koriander og strø over i pannen rett før servering.

Kok opp kyllingbuljong og hell i en bolle sammen med lik mengde ukokt couscous. Dekk over bollen med plastfilm og la det stå i 5 minutter til alt vannet er sugd opp. Dra av plasten og rør lett i gjennom couscousen med en gaffel. Kutt opp frisk koriander og persille og vend inn i couscousen.


Nyt :-)

4 kommentarer:

  1. Er det dyrt med kvernet lammekjøtt?
    Pleier alltid å ha en liten klype kanel i tomatsausen, det setter en fin smak :) Liker bloggen din veldig godt forresten!

    SvarSlett
  2. Jeg husker desverre ikke prisen da dette var noe jeg hadde i fryseren, men det er ikke så alt for dyrt.
    Det var utrolig godt med kanel i kjøttbollene, neste gang blir det i sausen også!
    Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

    SvarSlett
  3. Kjempefine bilder Kristin - ser ordentlig frisende ut!!

    SvarSlett