mandag 17. mars 2014

Meat Free Monday - Vegetarlasagne med linser og cottage cheese





Til en form nok til fire personer brukte jeg:


1 squash
1 aubergine
1 rød paprika
1 løk
2 fedd hvitløk
2 store gulrøtter
1 boks hakkede tomater
1 boks røde linser, kokte
2 dl grønnsaksbuljong
1 ts sukker
friske urter som basilikum, persille og oregano
salt og pepper

ca 9 lasagneplater, gjerne fullkorn
1 boks cottage cheese
ca 80 g revet hvitost, til topping


Sett stekeovnen på 180 grader.

Begynn med å skylle godt av squash og aubergine og kutt de i skiver. Legg alle skivene ut over ei fjøl og dryss over salt slik at alle skivene har et tynt lag på seg. La det stå slik til saltet trekker ut vann fra grønnsakene og tørk over med kjøkkenpapir. På denne måten vil du få en fastere og bedre lasagne, da squash og spesielt aubergine, er grønnsaker med høyt vanninnhold.

Kutt alle grønnsakene i terninger og finhakk hvitløken.
Varm opp en dyp panne med litt smør eller nøytral olje og fres alle grønnsakene i noen minutter til løken blir blank. Tilsett hakkede tomater, linsene, buljong og sukker. Rør godt og la det hele småkoke i ti minutter. Smak tilslutt til med salt og pepper og vend inn friske urter.



Finn frem en ildfast form og fyll den lagvis med tomatsaus, pastaplater og cottage cheese - i den rekkefølgen. Legg hvert av lagene to eller tre ganger og topp til slutt med revet ost. Sett formen inn i ovnen på midtesrte rille og stek lasagnen i ca 15 minutter til pastaplatene er al dente.
Ta lasagnen ut og la den hvile i ca ti minutter før servering slik at den får ''satt seg'' og ikke flyter ut.
Server med en frisk salat og godt brød.
Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar