Til to burgere trenger du:
300 g kjøttdeig
2 ss fløte
salt og pepper
1/2 løk, finhakket
1 eggeplomme
2 ss soltørket tomat, i olje
1 dl nøytral olje
sitronsaft
salt
2 burgerbrød
salat
rødløk i skiver
Bland sammen kjøttdeig, fløte og løk og smak til med salt og pepper. Varm opp en panne med smør eller olje. Del deigen i to og form dem til burgere. Stek dem gyldne på hver side og la dem ettersteke på restvarmen til de er ferdige.
Kjør eggeplomme og soltørka tomat sammen med en stavmikser + litt av oljen fra tomatene. Når tomatene er godt knust begynner du å spe på med olje i en tynn stråle. Tilsett ev. litt kaldt vann dersom majonesen blir for tykk. Smak til med sitronsaft og salt.
Bygg opp burgerene med salat og rødløk - vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar