tirsdag 4. mars 2014

Gratinerte kjøttboller i tomatsaus med mozarella


Til to-tre personer trenger du:

nøytral olje til seking
400 g kjøttdeig av storfe, svin eller kylling
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts rød currypaste
1 egg
salt og pepper

1 løk, hakket
1 boks hakkede tomater
2 dl kylling- eller grønnsakskraft
1 ss oregano
salt og pepper
1 ts sukker
125 g mozarella


Varm opp stekeovnen til 220 grader.

Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og elt godt sammen til en jevn deig. Varm opp en panne, som tåler stekeovnen, med nøytral olje. Form til store kjøttboller og brun dem godt på alle sider. Tilsett løk og stek videre i et par minutter før du heller over hakkede tomater og kraft. La det hele koke på middels varme til sausen tykner. Smak til med oregano, sukker, salt og pepper.
Riv opp mozarella og dryss over i pannen og sett den inn i ovnen på midterste rille. La den stå og gratinere i 8-10 minutter til mozarellaen er ordentlig smeltet.

Server kjøttbollene sammen med en enkel salat og godt brød - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar