lørdag 26. november 2011

Grillet entrecôte med glasert rødløk, brokkoli, gratinerte amandinepoteter og bernaisesaus

En herlig og rustikk biffmiddag du burde unne deg i helgen.

Grillet entrecôte:
400 g entrecôte i to tykke skiver
salt og pepper
olje til steking

Glasert rødløk:
1 stor rødløk
1 ts smør
2-3 ts sukker
3 ss rødvinseddik
5-6 ss rødvin

Kokt brokkoli til to personer

Gratinerte amandinepoteter finner du oppskrift på HER, og bernaisesaus HER.Legg kjøttet fremme på benken i minst 30 minutter før du skal steke det. Da er det mye enklere å få det stekt slik du vil ha det, da kjøttets kjerne er romtemperert. Tørk godt av kjøttet og krydre med salt og pepper på begge sider. Varm opp en grillpanne penslet med litt nøytral olje og grill biffene godt på hver side. Legg dem over i et ildfast fat og stek dem videre på 180 grader til medium stekt. Jeg hadde to tykke fine biffer og stekte dem i ovnen i ca 6-7 minutter for medium/medium minus. La kjøttet hvile i ti minutter før servering.

Skrell rødløken og kutt den opp i båter - pass på at du får bort alt av stilken slik at båtene ikke henger i sammen. Sviss løken i en kjele i litt smør i noen minutter, strø på sukker og bland godt til sukkeret smelter. hell på rødvinseddik, skru ned varmen og la det småputre til eddiken har kokt helt inn. Hell deretter på rødvin og det det småputre til den også koker inn - rød godt om av og til.
Når kjøttet har fått hvile serverer du sammen med glasert rødløk og dampet brokkoli. Jeg serverte også med fylte, gratinerte amandinepoteter og hjemmelaget bernaisesaus.

Ha en fin helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar