tirsdag 8. november 2011

Cæsarsalat

Navnet på denne salaten kommer fra Caesar Cardini, og denne retten ble, som de fleste andre klassikere, til ved en ren tilfeldighet.
Salaten skal bestå av romanosalat, parmesan, krutonger og en dressing av eggeplommer, olje, sitronsaft, salt og pepper. Det blir ofte også tilsatt stekt kyllingfilet og bacon i salaten, samt ansjosfilet og hvitløk i dressingen. Her kommer min versjon.Til to personer brukte jeg:
1 romanosalat
1 stor kyllingfilet
salt og pepper
30-40 g revet parmesan

Dressing:

1 eggeplomme
1,5 dl nøytral olje
salt og pepper
sitronsaft

Brødkrutonger:
4 skiver godt brød
1 ss smør
1 stort fedd hvitløk, revet

Forvarm stekeovnen til 150 grader, varmluft.
Skjær skorpen av brødskivene og kutt dem opp i terninger på ca 1x1cm. Varm opp en stekepanne på middels-høy varme og tilsett smør og revet hvitløk. ha i brødterningene og vend dem godt i smøret slik at de blir jevnt dekket. Stek alt sammen i ca fem minutter til krutongene blir gyldne.
Hell krutongene over på et bakapapirkledt stekebrett og etterstek dem i 15 miutter til krutongene er helt tørre. Ta dem ut og avkjøl dem på benken.

Krydre en kyllingfilet med salt og pepper og stek den gyllen på begge sider i en panne med smør. Skru ned varmen og la fileten ettersteke til den er gjennomstekt. La kyllingen hvile i fem minutter før den skjæres opp i biter.Ha en eggeplomme i en liten bolle og pisk godt med en ballongvisp mens du sper med olje i en tynn stråle til du har tilsatt alt. Tilsett evetuelt noen dråper lunkent vann underveis dersom dressingen blir alt for tykk. Smak den godt til med salt, pepper og sitronsaft.

Vask godt av salaten og tørk den godt. Skjær den opp i biter og ha den over i en serveringsbolle. Tilsett et par spiseskjeer dressing og vend godt i sammen. Strø over parmesan og tilsett kylling i biter og brødkrutonger. Vend alt lett sammen og server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar