onsdag 2. november 2011

Stekt laks med hjemmelaget ravioli og urtesaus

Nå har jeg endelig fått somlet meg til å lage pasta hjemme. Jeg fikk en pastamaskin til jul av mamma får en del år siden, men det eneste stedet den har blitt brukt er på jobb - det er jo synd og skam. Derfor laget jeg ravioli en dag for et par uker siden, det tar litt tid, men når det er gøy å lage og resultatet blir bra er det ikke noe problem!
 

Til to personer trenger du:
300 g laksefilet u/skinn og bein
salt og pepper
sitronpepper
limejuice

Pastadeig:

200 g hvetemel
1 egg
2 ss god olivenolje
1/2 ts salt

Fyll til ravioli:
100 g sitrusmarinert fetaost
ca 40 g dypfryst spinat, opptint
salt og pepper
olje fra fetaosten

Urtesaus:
2 dl fløte
1 ts hvetemel
1/2 terning fiskebuljong
80 g kremost - hvitløk og urter
2 ts gressløk, finhakket
2 ts persille, finhakket
evt. litt vann eller melk

Lag pastadeigen ved å elte sammen alle ingrediensene for hånd eler i en kjøkkenmaskin til du har en fast og jevn deig. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Del deigen opp i to-tre emner og klapp dem flate nok til å passe inn i trinn 0 på en pastamaskin. Klapp deigen lett med mel og kjør den igjennom på trinn 0 et par ganger. Kjør den deretter gjennom én gang på hvert trinn helt til du når trinn 7, da er deigen tynn nok. Pass hele tiden på å ha nok mel på deigen slik at den ikke klistrer seg sammen.Bland i sammen alle ingrediensene til fyllet og smak godt til med salt, pepper og sitrusoljen.

Legg deigen ut over en benk og bruk en pastaskjærer (ev. et pizzahjul) til å lage firkanter på 4x4cm. Legg 1 ts med fyll på midten av halvparten av firkantene, pensle med litt vann rundt på kantene og legg over resten av pastafirkantene. Klem kantene godt sammen slik at ravioliene er helt tette.
Gjenta samme prosess med neste deigemne. Og kok opp en stor kjele med lettsaltet vann.

I mellomtiden lager du urtesausen ved å helle 2 dl fløte i en kjele sammen med 1 ts hvetemel. Bland det godt sammen og kok opp på svak varme under omrøring. Tilsett fiskebuljong, kremost og gressløk og smak til sausen. Blir den for tykk eller sterk på smak kan du spe den med litt vann eller melk.

Varm opp en steepanne med litt smør, krydre laksen med salt, pepper, sitronspepper og hell over litt limejuice og stek den i 2-3 minutter på hver side til den er gyllen og nesten gjennomstekt.

Når pastavannet koker legger du i ravioli og lar dem koke i 3-4 minutter. Ta ut én og smka på den for å sjekke at de ikke er rå. Legg ferdigkokt ravioli i en bolle, ringle over litt god olivenolje og vend dem godt sammen.Server nykokt, hjemmalaget ravioli sammen med stekt laksefilet og urtesaus på toppen - ha også gjerne grønnsaker ved siden av, for eksempel dampet brokkoli. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar