onsdag 9. november 2011

Sjokoladekake

Pappa hadde bursdag forrige uke og da måtte jeg jo bake kake. Butikken virket milevis unna så da laget jeg noe ut av ingrediensene jeg allerede hadde i hus. Vanlig sjokoladekake lager jeg nesten aldri, så da var det jammen på tide også. Her er min oppskrift.Til en rundform på 22 cm måler du opp:

3 store egg
200 g sukker
150 g mørk sjokolade
150 g meierismør
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smalt sjokolade og smør over vannbad og tilsett i eggedosisen - rør alt godt sammen fort slik at sjokoladen ikke begynner å stivne. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en skål og sikt det over i sjokoladeblandingen. Vend det forsiktig inn.

Kle en 22cm springform med bakepapir i bunnen og pensle kantene med smør. Hell i røra og stek kaken på 180 grader på nederste rille i 25-30 minutter. Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke en bakepinne i den, dersom pinnen kommer ut ren er aken ferdig.Avkjøl kaken en del før du tar den ut fra formen. Pynt kaken, jeg brukte bare vanlig melis, men den blir nok også veldig god med denne sjokoladekremen dersom du har litt ekstra tid og ingredienser.


(Foto: Mari Haugstad)

3 kommentarer:

 1. Laks med pasta og urtesaus, ga deg nettopp en ny fast leser! :)

  (www.linncer.blogspot.com)

  SvarSlett
 2. Veldig hyggelig - velkommen skal du være! :)

  -Kristin

  SvarSlett
 3. Hva smakte kaken som?

  Kaffi? Sjokolade??

  SvarSlett