tirsdag 13. september 2011

Kyllinglasagne med middelhavsgrønnsaker og timian

Denne lasagnen komponerte jeg litt mens jeg laget den, ut i fra hva jeg hadde i skuffer og skap hjemme. Fyllet får en smak som blir veldig likt ratatouille, noe som også ble utrolig godt og litt anderledes enn den tradisjonelle lasagnen. Absolutt verdt ett forsøk eller to.


Til en ildfast form på 10 x 20 cm brukte jeg:

Kyllingfyll:
300 g kyllingkjøttdeig
1 rødløk
1 boks hakkede tomater
1 klype chiliflak
1 liten ts sukker
salt og pepper
2 ss finhakket timian

Béchamel:
2 ss smør
1 ss hvetemel
4,5 dl melk
salt og pepper
litt revet muskat

1/2 squash
1/2 aubergine
ca 2 ts fint salt
1 rød paprika

100 g revet hvitost

Begynn med å skylle godt av squash og aubergine og kutt de i skiver. Legg alle skivene ut over ei fjøl og dryss over salt slik at alle skivene har et tynt lag på seg. La det stå slik at saltet trekker ut vann fra grønnsakene. På den måten vil du få en fastere og bedre lasagne, da squash og spesielt aubergine, er grønnsaker med høyt vanninnhold.

I mellomtiden steker du kjøttdeigen gyllen før du tilsetter finhakket rødløk og steker videre til den er blank. Hell på en boks hakkede tomater og krydre med salt, pepper, chiliflak og sukker. Finhakk frisk timian og rør godt inn, la sausen småputre i ti minutter.

Smelt smør til béchamelsausen i en kjele og rør inn hvetemelet. Spe på med melk litt etter litt mens du rører kraftig for å unngå klumper. Når all melken er rørt inn krydrer du med salt, pepper og muskat og lar sausen småputre i minst fem minutter for å få bort melsmaken. Rør om av og til så sausen ikke brenner seg.

Etter rundt femten minutter bruker du et stykke papir for å tørke av overflødig vann og salt på skivene av squash og aubergine. Kutt opp paprika i tynne skiver.

Begynn å fylle en ildfast form ved å legge kyllingfyllet, grønnsakene, lasagneplater og bechamelsaus i den rekkefølgen to ganger. Avslutt med béchamelsaus og revet ost på toppen.

Stek lasagnen på 180 grader, varmluft,  i ca 25 minutter til osten er gyllen. Ta formen ut og la lasagnen hvile på benken i ti minutter. Da får den ''satt seg'' og du kan lettere skjære ut pene porsjonsstykker.


Jeg serverte lasagnen sammen med en enkel salat hvor jeg blander sammen vasket ruccola med finkuttet agurk, paprika og kepaløk. Deretter krydret jeg med kvernet pepper og havsalt og ringlet over litt god olivenolje - vel bekomme!

Her finner du også oppskrift på vanlig lasagne med bolognesefyll og lasagne med squash.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar