fredag 2. september 2011

Curry med hvitløk og ingefær


Wok er rask og enkel hverdagsmat som kan virieres i det uendelige både med kjøtt, grønnsaker og saus. Ta det du har - en flott måte å bruke opp eventuelle rester fra før i uka.
Til 3-4 personer brukte jeg:

330 g strimlet svinekjøtt
1 brokkoli
2 paprika - ass. farger
1 rødløk
1 fedd hvitløk
1,5 cm revet ingefær
1 ts rød currypaste
2 dl utblandet grønnsaksbuljong
maizenajevning

2,5 dl middagsris

Begynn med risen, kok den etter anvisningen på pakken.

Skjær opp svinekjøtt i strimler, eller bruk ferdig strimlet. Varm opp en wokpanne eller en dyp stekepanne med litt nøytral olje og brun kjøttet godt. Dette gjør du i to omganger, for mye kjøtt på en gang vil senke temperaturen i pannen såpass mye at kjøttet vil koke, ikke steke.
Ta kjøttet til side og tilsett litt ekstra olje i pannen. Kutt opp brokkoli i små buketter, rødløk i båter og paprika i strimler. Wok grønnsakene i et par-tre minutter sammen med finhakket hvitløk og revet ingefær. I en kopp blander du sammen varm grønnsaksbuljong med rød currypaste og heller blandingen over grønnsakene. Tilsett kjøttet og la det hele få et oppkok. Bland ut ca 1 ss maizenamel i en kopp og bland ut i 3-4 ss kaldt vann. Tilsett maizenajeving i en tynn stråle i buljongen i woken og rør godt til du har ønsket konsistens.


Øs opp risen på tallerkener og ha woken over - server!

Et lite tips: Dersom du har kjøpt fersk ingefær er det lurt å fryse inn den delen du ikke bruker. Da kan du enkelt knekke av en liten bit for hver gang du får bruk for den. Det er også mye enklere å rive fryst ingefær enn fersk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar