fredag 16. september 2011

Dagen derpå - Ostegratinert smørbrød med bacon og hvitløksdressing

Helgen er her, og da kan det fort bli en fuktig kveld eller to for de som har fri. Dagen derpå er lysten etter fet og usunn mat ofte stor her i heimen, men det gjør ikke akkurat formen noe bedre. Men det beste er jo å lage maten selv, og her kommer et forslag som er et mye bedre alternativ til ferdigmaten. Det er vel ingen mirakelkur for å komme i bedre form igjen, men den eneste løsningen på det må vel være å drikke mindre kvelden før?Til to personer brukte jeg:

4 skiver grovt brød
smør til skivene
100 g revet hvitost
8 skiver bacon, jeg brukte filétbacon
2 never ruccola
8-10 cherrytomater

Hvitløksdressing:
1 dl rømme
1 fedd revet hvitløk
finhakket persille
sitronsaft
salt og pepper

Sett stekeovnen på 200 grader, over/undervarme. Smør på skivene og fordel revet ost over alle ire skivene. Legg skivene på ei stekerist og stek dem på midterste rille i 7-8 minutter til osten er gyllen og skvene er sprø.

I mellomtiden steker du bacon sprøtt i en panne, vasker salat og tomat og blnader sammen alle ingrediensene til hvitløksdressingen og smaker den godt til.

Bygg opp sandwichen ved å starte med en gratinert skive, deretter salat, tomat og bascon og ringle over dressing. Deretter gjentar du igjen så du har to sandwicher med to skiver hver.
(Inspirasjon til retten har jeg fått fra gladimat.no)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar