mandag 5. september 2011

Ostegratinerte pannekaker

En nye vri på pannekakene. Litt mer tidkrevende, men veldig godt. Mildt og barnevennlig, i tillegg til at du kan fylle dem med akkurat det du har for å bli kvitt eventuelle rester. 


Til 3 personer, 6 pannekaker, trenger du:
2 egg
5 dl melk
1/2 ts salt
3 - 3,5 dl hvetemel

1 pk bacon, kuttet i biter
1 kepaløk, finhakket
1 paprika, i biter
4-5 ss maiskorn
krydder etter smak
200 g revet hvitost

Knekk eggene i en bolle og pisk de godt sammen, tilsett melk og salt og rør godt.
Deretter tilsetter du melet litt etter litt, prøv deg frem til du har en passe tykk røre.
Dersom røren blir litt klumpete og du ikke får rørt ut med vanlig visp kan du eventuelt bruke en miksmaster eller stavmikser. La røren svelle i minst ti minutter.
Stek pannekakene gyldne på hver side, det er en fordel å ha de ganske tynne så du unngår at de blir stekt utenpå og rå inni. Ut av denne røren fikk jeg seks stykker.

Sett stekeovnen på 220 grader.

Stek baconet sprøtt i en panne og tilsett løk, paprika, maiskorn og ønsket krydder. Bland alt godt sammen og la det frese på svak varme til løken blir blank og paprikaen mør.Legg pannekakene ut over benken og fordel fyllet på hver av dem i tillegg til ca 100 g av osten. Rull pannekakene sammen og legg dem inntil hverandre med skjøten ned i en ildfast form. Jeg tok tre og tre panekaker fordelt på to former. Dryss over resten av osten og stek i ovnen i ca ti minutter til osten smelter og blir gyllen. Serveres som de er eller med en enkel salat til - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar