tirsdag 6. september 2011

Wok med hjemmelaget sweet and sour saus

Woksauser finnes i butikken i alle mulige varianter, men hvorfor ikke lage dem selv? Da får du akkurat den smaken du vil ha i tillegg til at du slipper alle de unødvendige tilsetningsstoffene.

Til tre personer brukte jeg:


300 g strimlet svinekjøtt
2 paprika - ass. farger
1 liten boks hermetisk ananas
1 løk

Sweet and sour saus:
1/2 ss sukker
2 ss soyasaus
1 ss eplesidereddik
0,5 dl utblandet kjøttbuljong
laken fra 1 liten boks hermetisk ananas
1/2 ss maizenamel blandet ut med 3-4 ss kaldt vann

2 dl ukokt middagsris


Kok risen etter anvisningen på pakken.

Varm opp en stekepanne og brun kjøttet godt. Husk å gjøre det i to omganger, for mye kjøtt i panne på én gang vil senke temperaturen såpass mye at kjøttet vil koke i stedet for å få en gyllen stekeskorpe.
Ha kjøttet over på en tallerken og sett til side. Imens kutter du opp løk i tynne båter og paprika i biter. Sil av ananasbitene godt (husk og ta vare på laken) og tørk over dem med litt papir. Fres grønnsakene i pannen.

I en liten kjele koker du opp sukker, soyasaus, eplesidereddik, ananaslake og kjøttbuljong. Bland ut maizenamel med kaldt vann og jevn sausen. Smak på sausen, og tilsett eventuelt mer sukker eller eddik dersom den er for sur eller søt.

Tilsett kjøttet tilbake sammen med grønnsakene, hell over sausen og la de hele få et raskt oppkok slik at alt er gjennomvarmt - serveres med nykokt ris.

(Oppskriften på sweet and sour saus fant jeg på matprat.no).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar