onsdag 3. oktober 2012

Ostekake på glass med marinerte jordbær

I går rundet antall "likere" på Facebook 800. Det setter jeg stor pris på og håper at vi kan bli enda fler med tiden! Titt gjerne innom bloggens facebookside her, så kan du enkelt følge med på når det er lagt ut nye innlegg.

Jeg har laget nok en 3-retter til et festlig lag og her er desserten jeg serverte. Det er så lettvint å lage desserten ferdig i små porsjonsglass. I tillegg er det veldig greit å benytte glass med tilhørende lokk når desserten skal fraktes. Så hvorfor ikke lage slike og ta med i tursekken i høstferien? Bare topp kakene med frisk frukt og/eller bær og skru på lokket.  Genialt, spør du meg!
Til 9 små glass, som på bildet, brukte jeg:
Ostekake:
1/2 pk bixitkjeks
2 toppede ss meierismør
1,5 dl fløte
1 dl creme fraiche
100 g kremost, naturell
100 g kremost, mandarin-ananas
1/2 pk sitrongelè
1 dl kokende vann

Marinerte jordbær:
15 jordbær
100 g sukker
1 dl vann
saften av 1/2 lime
5 blader mynte, i tynne strimer

Knus kjeksen i en foodprocessor eller putt dem i en pose og knus dem med en kjevle eller lignende. Smelt smøret og bland deretter kjekssmuler og smør godt sammen. Fordel kjeksblandingen i de 9 små glassene og trykk sammen til en fst bunn med en liten skje. Sett glassene kaldt mens du lager ostefyllet.

Kok opp vannet og rør inn gelèpulveret. La gelèen avkjøles litt på benken. I mellomtiden pisker du fløten til krem i en bolle og pisker sammen kremost og creme fraiche i en annen bolle. Bland deretter disse to sammen og tilsett til slutt gelèblandingen i en tynn stråle mens du rører godt.
Fyll deretter opp glassene med ostemassen og dunk dem lett ned mot benken for å få ut luftbobler og å få en jevn overflate.
Sett glassene tilbake i kjøleskapet og la de stå i minst en time til de har stivnet.

Lag en sukkerlake til jordbærene ved å koke opp sukker og vann. Bland deretter inn limesaft og avkjøl laken. Kutt jordbær i små terninger og vend inn i sukkerlaken 30 minutter før servering. Ved servering siler du av sukkerlaken og vender inn tynne strimler av mynteblader.
Legg en liten skje med marinerte jordbær i hvert glass med ostekake og server - vel bekomme!

4 kommentarer:

 1. Hvilke glass er det? Klarer ikke helt å bedømme størrelsen.. :/

  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Glassene rommer 1 dl dersom du fyller opp til samme nivå som på bildet :)

   Slett
 2. Hei! Det så lekkert ut :) Hvor har du kjøpt glassene? Gratulerer med 800 likere passert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :)
   Glassene er tomme lakserogn-glass!

   Slett