Til 6 store fiskekaker trenger du:
400 g koljefilet (hyse)
ev. isbiter
1 ss potetmel
1 dl helmelk
1,5 dl fløte
1 ts salt
malt muskat
hvit pepper
finsnittet gressløk
Kutt skinn- og benfri koljefilet opp i terninger og kvern på en kjøttkvern (dersom du ikke har kvern kan du finhakke fisken med en kniv). Ha deretter fisken over i en foodprocessor og kjør sammen i ca to minutter sammen med saltet til du får en seig masse. Tilsett deretter potetmelet og halvparten av væsken. Det er veldig viktig at væsken og fisken er ordentlig kaldt, ellers vil farsen skille seg og fiskekakene vil bli kornete i konsistensen. Derfor kan du gjerne tilsette en isbit eller to underveis mens du kjører sammen farsen. Tilsett resten av væsken og la farsen kjøres sammen til den er smidig og jevn. Ha i pepper, malt muskat og gressløk og lag en liten prøvekake som du steker slik at du kan smake deg frem til ønsket mengde.
Form farsen til 6 like store fiskekaker ved hjelp av en fuktig skje. Varm opp en stekepanne på middels-sterk varme med en klatt smør og stek kakene gyldne på hver side. Skru ned varmen og la dem steke videre til de er gjennomstekt.
Bra blogg, Kristin!
SvarSlettDet er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no
Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [æ] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Er det veldig viktig å bruke helmelk? Er laktose intolerant, og har derfor ingen erstatning for helmelk. Forslag? Eventuelt blandet soya/ris melk og laktosefrifløte for å få litt tykkere melk?
SvarSlettHilsen Maja
Du kan fisk bruke soya melk. fiskekaken blir litt mer søte. å bruke gjerne litt laktosefri fløte.
SlettDet ser kjempegodt ut:)
SvarSlettHa en fin uke
Klem
Liza