Da er jeg tilbake etter en lang og god sommerferie, og starter med en frisk og god lakserett. Håper det smaker!
Til to personer brukte jeg:
250 g benfri laksefilet
salt og pepper
To små klaser cherrytomater
olivenolje til pensling
Maldonsalt og pepper
Eplesalat:
2 røde epler, i små terninger
2 ss rømme eller kesam
Maldonsalt og pepper
sitronsaft
finhakket sitronmelisse
Urtesaus:
2 dl fløte
1 ts hvetemel
1/2 terning fiskebuljong
80 g kremost - hvitløk og urter
2 ts gressløk, finhakket
2 ts persille, finhakket
evt. litt vann eller melk
Sett stekeovnen på 220 grader. Legg cherrytomatene i en ildfast form, pensle dem med en god olivenolje og krydre med salt og pepper. sett formen i ovnen og la dem stå i 8-10 minutter.
I mellomtiden lager du urtesausen ved å helle 2 dl fløte i en kjele sammen med 1 ts hvetemel. Bland det godt sammen og kok opp på svak varme under omrøring. Tilsett fiskebuljong, kremost og gressløk og smak til sausen. Blir den for tykk eller sterk på smak kan du spe den med litt vann eller melk.
Bland deretter sammen eplebitene med rømme eller kesam og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Vend inn litt finhakket sitronmelisse før servering.
Krydre laksen med salt og pepper og stek den i 3-4 minutter på hver side i en middels varm-varm stekepanne i litt olje. Ta deretter pannen av platen og la laksen hvile frem til servering.
Legg opp eplesalaten og laksen ved siden av hvernadre i midten av to tallerkener. Topp med de ovnsbakte cherrytomatene og ringle rundt urtesausen til slutt - vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar