torsdag 16. august 2012

Løksuppe med torskefilet og tomat

Den akk så gode og lommebokvennlige løksuppen gjort litt mer lukseriøs.


Til 3 personer brukte jeg:

1 ss olivenolje
1 ss smør
ca 400 g løk, i tynne skiver
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts sukker
 1,2 liter grønnsakskraft/buljong
frisk eller tørket timian
salt og pepper

3 biter torskeloin, hver på 125 g

2 tomater, i terninger

Varm opp olivenolje og smør i en stor kjele. Tilsett løken og rør godt om. Legg på lokk og la løken steke på veldig svak varme i ca 15 minutter. Husk å røre innimellom.

Øk varmen til middels og tilsett hvitløk, timian og sukker. Stek videre til sukkeret er oppløst.
Tilsett varm grønnsakskraft, la det koke opp, legg på lokk og la det småputre i ca 40 minutter. Smak til suppen med salt og pepper. Legg i torskebitene, sett på lokk og skru av platen helt. La fisken stå å trekke i 7-8 minutter til du lett kan flake den opp.


 Øs opp suppen i skåler og dryss over tomat i terninger - vel bekomme! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar