søndag 12. august 2012

Bløtkake med jordbærkrem og banan

Denne kaken laget jeg da min nærmeste familie arrangerte slekstreff. Jeg hadde ikke mulighet til  være med selv, men tilbakemeldingene i etterkant på denne kaken var så absolutt positive :-)Til en stor, dyp langpanne trenger du:

Sukkerbrød:
16 egg
480 g sukker
480 g hvetemel
6 ts bakepulver

Jordbærkrem:
5 dl kremfløte
4 ss melis
750 g friske jordbær

melk til dynking
3 store bananer
5-6 dl fløte til å kle kaken.
Jordbær, bringebær og sitronmelisse til pynt

Sukkerbrød - Pisk egg og sukker til en tykk og kremet eggedosis. Bland sammen hvetemel og bakepulver og sikt dette over i eggedosisen. Vend alt forsiktig sammen med en elikkepott til en jevn røre.
Hell røren over i en dyp langpanne og stek sukkerbrødet på 170 grader i 35 - 40 minutter. Sjekk at det er gjennomstekt ved å stikke i det med en bakepinne, dersom pinnen kommer ut tørr er kaken ferdig. Ta sukkerbrødet ut av formen og avkjøl på rist til det er helt kaldt.

Jordbærkrem - Rens jordbærene og del dem i to. Putt bærene i en blender og kjør dem til en glatt puré. Pisk fløten med melis til krem og vend deretter inn jordbærpuréen. Smak eventuelt til med mer melis etter hvor søte jordbær du benytter.

Montering av kaken - Del sukkerbrødet i to med en god brødkniv/konditorkniv og legg den nederste delen over på et kakefat. Dynk hele kakebunnen godt med melk før du smører over jordbærkremen. Del deretter bananene i skiver og fordel dem over. Legg over toppen av sukkerbrødet og dynk også dette godt med melk. Pisk 5-6 dl fløte til krem og bre ca 1/3 av denne i et tynt lag over kaken og nedover kantene. Fyll resterende over i en sprøytepose med en passende tipp og lag striper fra bunnen og opp langs kantene hele veien rundt. Pynt kaken med det du har av frukt og bær og nyt den i godt selskap. Vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Wow, denne skal jeg prøve :) ser helt fantastisk ut!

    SvarSlett