lørdag 6. august 2011

Tandoorimarinerte kalkunspyd med asiatisk nudelsalat

Det er ikke ofte vi spiser kalkunkjøtt, og synd er det, for det er jo veldig godt og magert.

Til to personer brukte jeg:


300 g kalkunfilet
1 ss tandoorikrydder
4 ss nøytral olje

8 cherrytomater
4 grillspyd

ca 100 g eggnudler
1 ss søt chilisaus
1/4 rød chili, finhakket
1/2 ts ingefær, revet
1/4 agurk, julienne



Del opp kalkunkjøttet i 12 like store biter. Bland sammen tandoorikrydder og olje i en bolle og vend inn kalkunbitene. Dekk bollen med plast og la den stå i kjøleskapet i mminst to timer.

Tre kalkunstykkene på grillspyd vekselsvis med cherrytomater eller andre grønnsaker. Pass på at du legger spydene i vann i en halvtime på forhånd dersom de er av tre.
Grill spydene på alle sider på direkte varme først, deretter senker du temperaturen på grillen/flytter spydene til en kaldere side, og lar de ettersteke i ca ti minutter til de er gjennomstekt.

I mellomtiden koker du nudlene etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og vend inn chilisaus. Ha i grønnsakene og smak deg frem med ingefær, chili og eventuelt mer chilisaus.


Anrett nudelsalaten på to tallerkener og legg over et par kalkunspyd til hver :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar