lørdag 27. august 2011

Helstekt svin indrefilet med gratinerte grønnsaker og kremet paprikasaus

Kjæresten har vært på englandstur, så da flyttet jeg hjem til mamma og pappa for et par netter. Skulle lage middag til mamma kom hjem fra jobb en dag, og fikk beskjed om å bruke opp en svin indrefilet og noen grønnsaker i kjøleskapet, så da ble dette resultatet. Det ble veldig godt, og ikke minst sunt! du kan servere med ris eller pasta i tillegg, men det blir en stor form med grønnsaker så det er ikke nødvendig. 


Til fire trenger du omtrent:

6-700 g svin indrefilet
salt og pepper
smør til bruning

Gratinerte grønnsaker:
1 squash
1 aubergine
2 kepaløk
3 tomater
1 spisspaprika
salt og pepper
timian
olivenolje
ca 150 g revet hvitost

Kremet paprikasaus:
3 dl grønnsaksbuljong
1 tomat
2 sjalottløk
2 røde paprika
1/2 fedd hvitløk
0,5 dl fløte
1 ts paprika pulver
salt og pepper
ev. maizenajevning


Begynn med grønnsakene, da de vil ta lengst tid. Sett stekeovnen på 180 grader.
Skyll alle grønnsakene godt og del dem opp i ringer. Auberginskivene kan du legge ut over et stykke papir og strø over litt salt. Da får du trekt ut en del av vannet i den. La de ligge i 10-15 minutter og tørk av vanndråpene og saltet.
Legg alle grønnsaksskivene lagvis i en ildfast form, krydre godt med salt, pepper og timian og ringle over god olje. Dekk formen med aluminiumsfolie og la de stå i ovnen i 30-40 minutter. Deretter tar du av folien, strør over ost og gratinerer i ca 10 minutter.

La kjøttet ligge ute i romtemperatur minst 30 minutter før su skal bruke det. Renskjær det for hinner og senere og krydre godt med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med smør og brun kjøttet godt på alle sider. Legg det over i en ildfast form og stek det sammen med grønnsakene i 15-20 minutter til du har e kjernetemperatur på 57 grader. Ta kjøttet ut, dekk formen løst med aluminiumsfolie og la kjøttet hvile frem til servering.

Til sausen koker du opp buljongen sammen med grovkuttet løk, tomat, hvitløk og paprika. La det hele koke i 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Kjør sausen med stavmikser til alt er finknust før du siler den. La sausen få et oppkok, tilsett fløte og smak deg til med salt, pepper og paprikapulver.
Jevn sausen med litt maizenajevning dersom den er for tynn.

Skjær kjøttet opp i pene skiver og server det sammen med gratinerte grønnsaker og paprikasaus.
Vel bekomme :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar