fredag 5. august 2011

Fudge brownies med sjokoladekrem

Oppskriften til denne kaka fant jeg HER, hos norges mest elskede blogg. Jeg kan med hånden på hjertet si at det er den mest vellykkede browniesoppskriften jeg har prøvd ut, så fra nå av kommer jeg til å bruke denne :-) Tok med meg denne kaka på jobb i starten av juli da en kollega hadde bursdag, og alle på jobb mente den var knallgod!Til en 20 x 20 cm form trenger du:

230 g smør
500 g sukker
4 store egg
150 g kakaopulver
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts espresso kaffepulver
1 ss vaniljeekstrakt
170 g hvetemel
250 g sjokoladeknapper

Smelt smøret i en kjele og tilsett sukkeret. rør godt og la det stå på platen i 30 sekunder før du tar det av.
Knekk eggene i en bolle og pisk dem godt sammen. Tilsett kakaopulver, vaniljeekstrakt, espressopulver, salt og bakepulver. Rør alt godt sammen før du til slutt har i smør- og sukkerblandingen og hvetemelet.
Rør godt til du har en jevn og seig røre og vend inn sjokoladeknappene til slutt.

Hell røra i en bakepapirkledt form og stek den på 180 grader i ca 30 minutter.

Jeg tok den ut av formen da den ar ferdig stekt og la den over på en rist til avkjøling, deretter la jeg den en times tid i kjøleskapet. Da blir det fastere og lettere å skjære i pene stykker.Sjokoladekrem:

100 g mykt smør
150 g sjokolade
100 g melis
1 ss vaniljeekstrakt

Smelt sjokoalden over vannbad eller i mikroovn.
Ha smør og melis i en kjøkkenmaskin og pisk det sammen til det blir hvitt. Hell i den smeltede sjokoladen og rør til du har en jevn, glatt og silkemyk krem. Sett kremen i kjøleskapet i ca 30 minutter slik at den blir litt tykkere.

Ha kremen over i en sprøytepose med den tippen du øsnker, jeg brukte Wilton 2D, og sprøyt på fine topper med krem på hvert browniestykke :-)

3 kommentarer:

 1. Disse ser helt herlige ut!

  Hva er "sjokoladeknapper?" Vaniljeekstrakt; er dèt det samme som vaniljeessens... eller?

  Ha en fortsatt fin lørdagskveld ^^,

  SvarSlett
  Svar
  1. Juliane Salamonsen28. juni 2013 kl. 20:34

   Sjokoladeknapper finner du i hyllene med kakedryss og kakepynt, det er rett og slett sjokoladebiter på størrelse med knapper. Vaniljeekstrakt har helt lik flaske som konditorfargene og ligger på akkurat samme sted i hyllene i butikken :)

   Slett
  2. Juliane Salamonsen28. juni 2013 kl. 21:37

   Woops, tenkte på vaniljeessens jeg! Ekstrakt får du på helsekost, men har hørt at man kan erstatte det med vanlig vaniljesukker??

   Slett