tirsdag 23. august 2011

Ripsgelé

Ripsgelé hadde jeg aldri laget før, og heller ikke smakt. Jeg laget derfor veldig lite, kun for å teste det ut. Det viser seg å være utrolig godt, ikke bare på brødskiva, men også som smaksforsterker i brune sauser og som tilbehør i tillegg til, eller i stedet for, tyttebærsyltetøy.


Til ett lite glass, 3-4 dl, brukte jeg:
300 g rips
1 dl vann
300 g sukker

Kok opp rips og vann i en kjele og la det småkoke under lokk i ca ti minutter til bærene har kokt i stykker og saftet seg så mye som mulig. Sil av væsken gjennom et rent kjøkkenhåndkle for å få den så ren og klar som mulig. Ha væsken tilbake i kjelen og kok opp. Rør inn sukkeret og la det koke i et par minutter før du heller geléen over i et sterilt, varmt glass. Lokk glasset umiddelbart og la det stå på benken til avkjøling før du setter det i kjøleskapet eller et annet mørkt og kjølig sted.

1 kommentar:

  1. Ååååå denne oppskriften må prøves, bare gi ripsbærene en uke eller 2-3 til så skal det testes :)
    Takk for at du delte oppskriften :)

    SvarSlett