mandag 8. august 2011

Cupcakes med Angel Feather Icing

Disse serverte jeg på bursdagen min da jeg feiret med venninner. Jeg brukte min vanlige oppskrift på sjokoladecupcakes (denne gangen byttet jeg ut hvetemelet med glutenfri melmiks, det fungerte helt fint), og en ny oppskrift på vaniljecupcakes. Men, her er det frostingen som er viktig. Oppskriften har jeg funnet inne hos Manuela, og det er den mest vellykkede og beste jeg har smakt hittil. Mye bedre enn frostings med smør og kremost, denne blir ikke fullt så mektig, selv om den er veldig søt og god :-)For frosting til ca 20 cupcakes brukte jeg:

2 eggehviter
170 g sukker
1 dl lys sirup
2 ss vann
noen dråper rød konditorfarge
noen dråper bringebæraromaBland sammmen eggehviter, sukker, sirup og vann i en bolle og sett bollen over vannbad. Miks det sammen med en miksmaster til du får en kremet og tykk marengs. Ta bollen bort fra vannbadet og miks videre til frostingen er romtemperert igjen.
Når marengsen er helt stiv smaker du deg frem med den aromen du vil ha, jeg brukte bringebær, men du kan for eksempel bruke vanilje, det er lettere å få tak i på butikken også. Deretter blander du også inn konditorfarge, én og én dråpe av gangen, til du har den fargen du ønsker.

Ha frostingen over i en sprøytepose med den tippen du vil bruke, og sprøyt ut fine mønstre over cupcakesene. Dandér dem fint på et fat og server :-)

3 kommentarer:

 1. Så fine!! Jeg elsker også den frostingen, og alle som har smakt den også. Beste cupcaketoppingen som finnes!
  På torsdag skal jeg på kurs med Manuela fra Passion4baking i Drammen, gjett om jeg gleder meg.
  Elsker bloggen din, Kristin. Har lagt deg til blogglisten min. Kanskje du føler for å gjøre det samme med meg, om du liker min blogg!
  Hilsen Cathrine.

  SvarSlett
 2. Tusen takk - den var virkelig god!
  Så heldig du er som skal på kurs, ser at hun skal til Hamar også, men da må jeg desverre jobbe.

  Var inne på bloggen din nå, mye som frister. Legger deg til i blogglisten min :-)

  SvarSlett
 3. kan man lage frostingen uten sirup?????

  SvarSlett