mandag 22. august 2011

Kedgeree med røkt laks

Kedgeree er indisk ''plukkfisk'' som lages med ris, egg og masse krydder. Tradisjonelt lages den med røkt hyse, men man kan bruke mange typer fisk. For eksempel ørret, tunfisk og torsk - eller laks, som jeg har valgt.


Til to middagsporsjoner trenger du:

smør til steking
1 liten løk
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie
1/4 ts kardemomme
1 liten bit hel kanel
1,5 dl ris
4 dl kyllingbuljong
200 g røkt laks
2 hardkokte egg
hakket frisk persille, dill og gressløk



Finhakk løk og fres den blank i smør i en stekepanne. Dryss over gurkemeie, garam masala, kardemomme og kanl og rør godt sammen. Ha over risen og bland godt. Hell på buljongen og skru ned plata til veldg svak varme. La det stå å småkoke til kraften har kokt bort og risen er mør. Tilsett eventuelt mer vann/kraft om nødvendig.

Kok eggene i 8 minutter og avkjøl dem i kaldt vann før du skreller dem og deler i båter.
Flak opp fisken og finhakk dill, gressløk og persille.



Vend egg, laks og urtene inn i risen, og anrett på tallerkener. Dryss over litt ekstra urter til pynt.
Vel bekomme!

(Oppskriften er hentet fra boken Brunsj - helgens høydepunkt)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar