onsdag 15. juni 2011

Svin indrefilet med wokede grønnsaker og fløtesaus

Til to personer trenger du:

350 g indrefilet av svin
salt og pepper
smør til steking

1 stor gulrot
1/2 rød paprika
1 kepaløk
2 stilker vårløk
1 fedd hvitløk, revet
salt og pepper
olje til steking

Fløtesaus:
1 dl hvitvin
2 dl god kraft av kylling eller okse
1 dl fløte
salt og pepper
vann + maizena til jevning
Sett stekeovnen på 180 grader.
Krydre svinefileten godt med salt og pepper og brun den på alle sider i en stekepanne. Legg den over i et ildfast fat og stek den i ovn til den har en kjernetemperatur på 58 grader, da har den en flott og rosa kjerne. Ta kjøttet ut og dekk til formen med aluminumsfolie, la kjøttet hvile mens du lager tilbehøret.

Kok opp vin til sausen og la den redusere til halvparten. Tilsett kraften og fløte og la det hele koke opp. Smak til sausen med salt og pepper og tilsett eventuell stekesjy fra kjøttet. Jevn sausen med maizena (det er viktig at sausen får et oppkok etter at den er jevnet for å fjerne melsmaken).

Vask, skrell og kutt opp grønnsakene i passe biter. Varm opp en wokpanne med litt nøytral olje og fres grønnsakene med hvitløken raskt i 3-4 minutter, de skal fortsatt være sprø. Krydre med salt og pepper.Rett før servering skjærer du kjøttet opp i skiver og lar kjøttsaften renne av litt på et klede. Legg kjøttet over på tallerkner på en seng av grønnsaker og ha sausen rundt. Server med enten ris, pasta eller en potetvariant :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar