tirsdag 21. juni 2011

Langpannepizza med kjøttdeig og løk

Langpannepizza er så enkelt å lage og metter mange. Selv om jeg aller helst lager pizza med tynn bunn i pizzaovnen min, hender det at det frister mer med en pizza med skikkelig tykk og luftig bunn. Til én langpanne måler du opp:

Pizzadeig:

50 g gjær
5 dl lunkent vann
1 ts salt
3 ss olje
3 dl grovbakst mel
8-10 dl hvetemel

Tomatsaus:

1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1/2 ss sukker
salt og pepper
frisk basilikum

Fyll:
4-5 dl revet hvitost
400 g kjøttdeig
salt og pepper
1 kepaløk

Smuldre gjær i en bolle og hell på vann. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, olje og det grove melet. Rør alt godt sammen før du begynner å tilsette hvetemelet, litt etter litt. Elt godt til du har en smidig og fin deig som slipper bollen, det er aldri noen fasit på akurat hvor mye mel du trenger. La deigen stå å elte i fem minutter, dekk den deretter til med et kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbel størrelse.

Sett stekeovnen på 180 grader, over/undervarme.

Hvelv deigen ut på en melet benk, kna den lett og kjevle ut til en stor leiv som passer i langpanna.

Kok opp alle ingrediensene til tomatsausen og smak deg frem med salt, pepper og basilikum. Smør sausen utover deigen i langpanna. Strø over revet ost og ha over brunet kjøttdeig (krydret med salt og pepper) og løk i tynne skiver.

Sett pizzaen inn i ovnen på midterste rille og stek i ca 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar