mandag 27. juni 2011

Sjokoladerullekake med jordbærkrem

Enda en kollega har hatt bursdag og jeg har tatt med kake på jobb. Rullekake må være noe av det enkleste du kan lage. Den er ferdig på under 30 minutter og det blir minimalt med oppvask :-)Til én langpanne trenger du:

4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
3 ts kakaopulver
1 ts bakepulver

2 dl kremfløte
2 ts sukker
150 g jordbær, friske eller frosne
friske jordbær til pynt

Sett stekeovnen på 200 grader, over/undervarme.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel, kakaopulver og bakepulver og vend alt godt inn i eggedosisen til du har en jevn røre.

Kle en langpanne med bakapapir og fordel røren jevnt utover. Sett brettet inn i ovnen på midterste rille og stek i 8-10 minutter.

Legg et ark med bakepapir på benken og strø over et tynt lag med sukker. Når kaken er ferdig løfter du opp kaken med bakepapiret og legger den oppå sukkeret med kaken ned. Legg langpannen over og la kaken avkjøles helt.

Når kaken er klar til å fylles og pyntes stivpisker du kremfløten med litt sukker. Kjør jordbærene til puré med en stavmikser og vend inn i kremen. Pisk eventuelt kremen litt ekstra etterpå dersom den blir for løs. Løft av langpannen, dra av bakepapiret, skjær av eventuellt tørre kanter og bre over krem, la det være igjen ca 3 cm på langsiden uten krem. Begynn å rull sammen kaken fra langsiden, begynn i den enden der du har krem helt ut til kanten. Rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepairet under. Når kaken er ferdig rullet legger du den over på et serveringsfat med skjøten ned. Fyll resten av kremen i en sprøytepose, med en tipp, og sprøyt på krem langs med toppen av kaken (jeg brukte en Wilton 2D tipp). Del noen jordbær i to som du pynter med oppå kremen og kutt opp noen ekstra jordbær som du kan strø rundt på fatet.Sett kaken kaldt dersom den ikke skal serveres med en gang :-)

2 kommentarer: