søndag 12. juni 2011

Kylling Saltimbocca med sautert spinat og urterisoni

Saltimbocca betyr ''Hopp inn i munnen'', og er en italiensk tradisjonsrett som opprinnelig blir laget med kalvekjøtt, spekeskinke og salvie. Her har jeg byttet ut kalvekjøttet med kyllingfilet (Saltimbocca de Pollo), som ble minst like godt.

Til to personer behøver du:

2 kyllingfileter, skinnfrie
4-8 skiver spekeskinke, etter som hvor store de er
6-8 blader frisk salvie
salt og pepper

2 dl ukokt risoni
2 dl fløte
1/3 kinesisk hvitløk, revet
salt og pepper
ca 40 g revet parmesan
frisk, finhakket bladpersille og salvie

1 ss meierismør
1 sjalottløk
1/2 spisspaprika
2-3 ss hvitvin
150 g bladspinat
salt og pepper


Kok risoni etter anvisningen på pakken.

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Legg spekeskinke outover på en fjøl og legg på salvieblader, legg på kyllingfileten og rull det hele sammen. Fest eventuelt sammen med tannpirkere eller surr rundt hyssing om nødvendig. Varm opp en panne med litt olje og litt meierismør og brun kyllingen godt på alle sider. Skru ned varmen, sett på lokk og la de ettersteke i 5-8 minutter til de er gjennomstekt.

Kok opp fløten i en sauteringpanne sammen med hvitløk, salt og pepper og la det reduseres til ca halvparten slik at fløten er tykk og kremet. Tilsett den avrente risonien og rør alt godt sammen. Vend inn parmesan og urter og smak eventuelt til med mer salt og pepper. Pass på at risonien ikke koker etter at du har tilsatt parmesan, da kan den fort skille seg.

Finhakk sjalottløk og del opp paprika i ringer/halvringer. Smelt smør i en sauteringspanne og surr løk og paprika til løken er blank. Hell på hvitvin, la det koke opp og legg over spinaten. Dette må gjøres rett før servering siden spinaten vil falle sammen med en gang og er da serveringsklar. Krydre med litt salt og pepper.


Når kyllingen har fått hvile like lenge som den har blitt stekt skjærer du den opp i skiver. Server kyllingen på en seng av spinat med urterisoni ved siden av - vel bekomme :-)
Vintips: Deinhard Green Label, Riesling 2010
Jeg har plassert min blogg i Gjøviknorske bloggkart!

Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar