mandag 18. april 2011

Hamburger med crispy poteter og norzoladressing

Dette utgjør en veldig god hamburger med mange gode og kraftige smaker.

Til to personer, 2 burgere, trenger du:
300 g kjøttdeig
en håndfull bladpersille, finhakket
2 ss Worcestershire saus
2 fedd hvitløk, revet
1 liten løk, revet
1/2 grønn chili, finhakket
salt og pepper
margarin til steking

2-3 små poteter i skiver, gjerne Amandine
salt og pepper
margarin til steking

1/2 pakke Norzola eller annen blå muggost
1 ss rømme
0,5 dl helmelk

2 hamburgerbrød - fine eller halvgrove
salat - jeg brukte ruccola og red rhubarb



Bland sammen kjøttdeig, worchestershiresaus, persille, hvitløk, løk, chili, salt og pepper i en bolle og elt alt godt sammen med hendene. Form deigen til to like hamburgere. Varm opp en stekepanne med margarin og brun burgerene godt på begge sidene. Skru ned varmen en del og la dem ettersteke til de blir gjennomstekt.

I mellomtiden skjærer du potetene i skiver på 3-4 mm, krydre dem med salt og pepper og stek dem sprø i en varm panne med litt margarin.

Kjør sammen norzola, rømme og melk i en foodprocessor eller rør kraftig for hånd med en ballongvisp e.l. Smak til med eventuet mer norzola dersom du vil ha en sterkere smak, og spe med mer melk om den blir for tykk.

Anrett burgeren ved å legge salat på bunnen av brødet. Legg på burgeren, potetskivene, ha over dressingen og topp med lokket på brødet :)

( Oppskriften er hentet fra Rachael Ray show, men jeg har gjort noen få endringer )






EDIT: Dette innlegget ligger nå ute på Lesernes VG Påskespesial - God Påske!

17 kommentarer:

  1. Hei Kristin, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt på Lesernes VG påskespesial :-)

    SvarSlett
  2. jøss, det der se............................. har nettopp print ut umiddelbart og lage nå.

    SvarSlett
  3. har aldri vært inne på denne siden før, men jeg må bare få si at den var en fryd for øyet :) fikk mange gode middagstips, tusen takk! *lagret til bokmerker*

    SvarSlett
  4. Veldig hyggelig med slike tilbakemeldinger :)

    SvarSlett
  5. Burgeren blir nok enda bedre med karbonadedeig:-)

    SvarSlett
  6. Margarin til steking? Urke.

    SvarSlett
  7. Stek med ordentlig (mettet!) fett!

    SvarSlett
  8. bladpersillepersille? hehe.

    Unsett, dette så digg ut. Tror denne må prøves med det første.

    SvarSlett
  9. Se der du! Takk, nå er det rettet på :)

    SvarSlett
  10. snakk om konematriale!

    SvarSlett
  11. Det går også an å lage burger på en måte som tar hensyn til miljø, andre mennesker OG dyr.. Kjøttfri burger.. http://undulin.blogspot.com/2011/04/cut-crap.html

    SvarSlett
  12. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  13. Rss-er bloggen din, mye flott her :)

    SvarSlett
  14. gjøvik er gøy <3

    SvarSlett
  15. Kjempegode hamburgere med potet og greier. Dressingen min ble litt for sterk. Og for å banne litt i kirka, den ble enda bedre med ketschup på :D

    SvarSlett
  16. HEHE DENNE VAR KJEMPE GOD :):)

    SvarSlett
  17. flott blogg! gleder meg til å følge deg videre! keep up the good work! mvh renate

    SvarSlett