torsdag 14. april 2011

Halvgrove hamburgerbrød

Dersom du har mulighet vil jeg absolutt anbefale å bake hamburgerbrødene selv. Det tar ikke lange tiden, og smaker så mye bedre, spesielt hvis burgeren inni også er hjemmelaget :)

Til ca 12 hamburgerbrød måler du opp:

50 g gjær
7 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ss sukker
1 egg
6 dl grovbakstmel
ca 1,2 liter hvetemel

melk til pensling
sesamfrø til pynt


Smuldre opp gjær i en bakebolle og hell på fingervarmt vann. Tilsett salt, sukker, egget og det grove melet. Bland alt godt sammen til en jevn røre. deretter sper du på med hvetemel litt etter litt til du får en fast og fin deig. Det kan variere veldig hvor mye mel du trenger. Elt deigen i ca fem minutter til den slipper bollen og er blank. Dekk bollen med plast og sett deigen til heving i ca 30 minutter på et lunt sted til den har dobbel størrelse.

Sett stekeovnen på 250 grader.

Hvelv deigen ut på en melet benk og elt den lett. Del deigen i to og kjevle ut hvert emne til en leiv på ca 1,5 cm. Bruk en gammel CD/DVD-plate, legg den på leiven og bruk et pizzahjul til å skjære rundt. Du skal få ca 6 hamburgerbrød ut av hver leiv. Legg brødene over på bakepapirkledte stekebrett og dekk dem med rene kjøkkenhåndklær. La dem etterheve i ca 30 minutter til brødene er 2-3 cm høye.
Pensle brødene med melk og strø over sesamfrø. Stek dem på nederste rille i ovnen i ca 12 minutter til de er gyldne. Ta dem ut og sjekk at de er gjennomstekt ved å dunke under dem. Dersom det kommer en ''hul'' lyd er de det. Avkjøl hamburgerbrødene på rist og pakk dem i poser når de er helt kalde.Her finner du også oppskrift på fine hamburgerbrød :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar