lørdag 9. april 2011

Franske baguetter

Fine baguetter er en fransk spesialitet. En standard baguett skal vær 5-6 cm bred, 3-4 cm høy og så lang du bare vil opp til en meter.
Bruk dem som tilbehør til en god middag med smør eller olivenolje til, eller fyll dem med pålegg og masse grønt.Til fem baguetter trenger du:
1/2 pakke gjær
7,5 dl lunkent vann
1 ss havsalt
ca 1 kg hvetemel

Bland sammen gjær, salt og vann i en bakebolle. Tilsett mel, litt etter litt, til du får en glatt deig som slipper bollen. Elt deigen i fem minutter. Dekk til bollen med plast og sett deigen til heving i 1-2 timer på benken.

Hvelv deigen ut på en melet benk, elt den lett og del den i fem like emner. Rull hvert emne til store boller og dekk til med kjøkkenhåndkle og la dem heve i ca 30 minutter. Så triller du emnene ut til lange pølser/baguetter og legg dem på bakapapirkledte stekeplater. Dekk platene med et rent kjøkkenhåndkle og la dem heve i ca 30 minutter til passe baguettstørrelse.


Pensle baguettene med vann, strø over mel og lag 3-4 snitt i hver baguett med en skarp kniv.
Stek baguettene på 220 grader, varmluft, i 15-20 minutter til de er gyldne og sprø. Sjekk at de er ferdig stekt ved å dunke under dem. Dersom det kommer en ''hul'' lyd er de ferdig stekt.  Avkjøl baguettene på rist. Baguettene skal være sprø utenpå og myke og luftige inni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar