torsdag 28. april 2011

Sjokoladekake med moussetopping
Til sjokoladekaken trenger du:

440 g hvetemel
440 g sukker
1 ts bakepulver
2 ts natron
1 ts salt
200 g usukra kakaopulver
2,4 dl nøytral olje
4,8 dl varmt vann
2 egg

Forvarm stekeovnen til 170 grader.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle og alle de våte ingredienesen i en annen bolle. Hell den våte blandingen over i den tørree og rør alt godt sammen til du får en jevn og klumpfri røre.
Hell røren i en springform med bakepapir i bunnen som er smurt oppover kantene. Stek kaken i ca 40 minutter, sjekk at den er gjennomstekt med en bakepinne. La kaken avkjøles helt i formen, før du tar den ut og legger den på et fat. Plasser ringen til springformen rundt kaken igjen og spenn den fast.


Moussetopping:

100 g eggeplommer
45 g sukker
0,5 dl fløte

120 g mørk sjokolade

3,5 dl fløte


Pisk eggeplommer, sukker og 0,5 dl fløte over vannbad til du får en luftig krem. Smelt sjokoladen over vannbad i en annen bolle og pisk den så inn i eggekremen.
Pisk 3,5 dl fløte til krem og vend inn i sjokoladekremen, litt etter litt.

Hell sjokolademoussen over kaken og sett den kaldt i ca fire timer.
Deretter bruker du en kniv til å løsne rundt kanten innenfor ringen og fjerner ringen. Pisk 2 dl fløte til myk krem som du smører over toppen og nedover kanten på kaken. Siden sjokolademoussen er såpass myk vil den blande seg inn med krememn og gi et fint mønster.
Pynt kaken med litt revet sjokolade og sukkerkuler.Nyt :)

2 kommentarer:

  1. mmm, den ser helt sinnsyk ut! gleder meg til å prøve!:)

    SvarSlett
  2. Er det rett med 200 g kakao? Kaken min ble kullsvart så jeg fikk litt bange anelser... En smaksprøve viste at den smakte bare kakao og jeg greide ikke svelge ned biten... Er ikke flink med baking så fulgte oppskriften slavisk...nå blir det type 1 2 3 muffins til svigerfars 70 årsdag i morgen gitt ;-)
    Hilsen Hege

    SvarSlett