torsdag 7. april 2011

Ostefylte svinesnitzler med sitron-kaperssmør

Til to personer trenger du:
2 skiver á 150 g ytrefilet av svin
2 tykke skiver ost
1 dl mel
salt og pepper
1 egg, sammenvispet
1,5 dl brødrasp/griljermel
smør til steking

Legg kjøttskivene på et lag plasfolie på benken og legg over et nytt lag med plast. Bruk en kjøtthammer el. kjevle til å banke kjøttet til det er ca 1/2 cm tykt. Bruk en skarp kniv og skjær en lomme inn i hver kjøttskive og legg ost inni lommene.
Fordel mel + salt og pepper, egg og griljermel i hver sin dype tallerken. Vend først kjøttet i mel, deretter egg og til slutt griljermel.Varm opp en stekepanne med rikelig med smør og stek snitzlene gyldne og sprø, ca 3 minutter på hver side på middels varme.

Server sammen med sitronbåter, kokt potet/pasta og grønnsaker til.

Snitzler er kjempegodt sammen med sitron-kaperssmør:
Til to personer smelter du ca 250 g meierismør i en kjele, etterhvert vil du se at det danner seg hvitt skum på toppen, noen sekunder etter vil skummet begynne å bli brunt og det vil lukte litt nøtteaktig. Ta kjelen av plata og la det stå til skummet legger seg og smøret klarner. Sil av det klare, nøttebrune, smøret og la alt ''grumset'' ligge igjen. I det klare smøret tilsetter du 3-4 ss soyasaus, 2 ss hakket kapers, 1 ss hakket persille og filétbåter av 1/2 sitron i små biter.God middag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar