tirsdag 19. april 2011

Grillet indrefilet av svin med hasselbackpoteter og kryddersmør

Den nye grillen ble innviet ute på balkongen vår i går i knallsol. Jeg elsker å grille, og det jeg kommer til å savne mest i sommer er nok den store hagen og verandaen hjemme hos mamma og pappa. Men men, den lille balkongen vår og ''hageflekken'' vi deler med resten av blokka får duge.


Til to personer finner du frem:
ca 350 g indrefilet av svin (vi hadde en på litt over 700 g som vi brukte halvparten av).
salt og pepper
olje til pensling

4 nypoteter
salt og pepper
1 ss smør, smeltet
4 skiver/revet ost

Kryddersmør:
2 kinesiske hvitløk
1 rød chili
saften av 1/2 lime
3 ss soyasaus
1 neve bladpersille
1 liten sjalottløk
1/2 kg meierismør

Grovhakk chili, hvitløk, persille og sjalottløk og ha det i en blender sammen med soyasaus og limejuice. 
Kjør alt sammen til en fin paste. Ha mykt smør over i en bakebolle sammen med krydderblandingen og kjær alt godt sammen med en bakegrind. Legg smøret utover et stykke aluminiumsfolie og rull det sammen til en pølse, tvinn sammen endene. Oppbevar smøret i kjøleskapet frem til du skal bruke det, og det som blir til overs kan du pakke godt inn og ha i fryseren til neste grilling :)

Sett stekeovnen på 200 grader, varmluft. Vask potetene godt og skrell dem dersom du ikke bruker nypoteter. Skjær tynne skiver i potetene nesten helt igjennom, pensle med smeltet smør og krydre med salt og pepper. Legg potetene over i en ildfast form og stek dem i ca 40 minutter til de er gjennomstekte. Etter ca 30 minutter an du ta dem ut og legge på ost på hver potet slik at den rekker å smelte og bli gyllen innen de er ferdige.

Krydre svinefileten godt på alle sider og pensle den lett med olje. Legg den på en forhåndsvarm grill, snu den jevnlig og la den bli jevnt brun. Jeg grillet fileten i ca 20 minutter og klemte på den for å sjekke at den var ferdigstekt, men tiden kan variere veldig fra grill til grill (du kan eventuelt bruke et steketermometer for å sjekke kjernetemperaturen, den skal være 58 grader). Ta kjøttet av og la det hvile i ca ti minutter.


Skjær kjøttet i skiver og legg over en bit av kryddersmøret slik at det smelter over.
Jeg serverte dette sammen med grillet maiskolbe og en enkel ruccola og red rhubarb-salat som jeg ringlet litt rømme over.


Forresten, følg meg gjerne på Facebook! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar