søndag 15. desember 2013

Pepperkaker med melisglasur



Pepperkakedeig:

150g smør
1 dl mørk sirup
2 dl sukker
1 dl fløte
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
ca 450 g hvetemel

Varm opp smør, sukker og sirup i en kjele til alt har smeltet sammen. Avkjøl til romtemperatur.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene og sikt det over i smørblandingen. Vend alt sammen og rør til du har en jevn deig. Sett pepperkakedeigen i kjøleskapet og la det stå noen timer til den har blitt fast, gjerne til dagen etter.

Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Dryss mel ut over en benk og velv ut deigen. Del den opp i 2-3 emner og kjevle ut til en leiv på 3-4 mm tykkelse. Stikk ut pepperkaker med øsnkede former og legg figurene over på bakepapirkledte stekebrett.
Stek dem på midterste rille i 8-10 minutter til de er gyldne. Legg dem på rist og la dem avkjøles helt før pynting.



Melisglasur:

150g melis
1 eggehvite

Bland sammen eggehvite og melis til en jevn glasur. Hell glasuren over i en sprøytepose, klipp et lite hul i spissen og pynt de avkjølte pepperkakene etter ønske. Bruk fantasien!



//Oppbevar pepperkakene i kakebokser.
//Oppskriften på deigen er hentet fra tine.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar