Til tre personer finner du frem:
400 g reinsdyrskav
4 mellomstore gulrøtter
1 rød paprika
8-10 sjampinjonger
2 løk
3 einebær
2 ss hvetemel
5 dl viltkraft
2 dl fløte
salt og pepper
poteter til tre persjoner
tyttebærsyltetøy
400 g reinsdyrskav
4 mellomstore gulrøtter
1 rød paprika
8-10 sjampinjonger
2 løk
3 einebær
2 ss hvetemel
5 dl viltkraft
2 dl fløte
salt og pepper
poteter til tre persjoner
tyttebærsyltetøy
Varm opp en gryte med litt smør. Brun kjøttet godt, gjerne i to omganger, ta det ut av gryta og sett til side.Kutt opp alle grønnsakene i like store biter og fres dem i samme gryta i noen minutter til løken begynner å bli blank. Ha kjøttet tilbake i gryta og dryss over hvetemel. Rør alt godt sammen og hell på kraft. Knus einebær med flatsiden av en kniv eller i en morter og tilsett dem i gryta. La gryta putre på middels-svak varme i ca 20 minutter til grønnsakene og kjøttet er skikkelig mørt.
Hell på fløte og smak til med salt og pepper. Rør sammen og la gryta koke i noen minutter til før den er ferdig.
Serveres med poteter, tyttebærsyltetøy og gjerne litt flatbrød.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar