tirsdag 3. desember 2013

Hjemmelaget sjokoladepålegg


Til 4 små glass trenger du:

200 g hasselnøttkjerner
1 boks Vikingmelk
260 g mørk kokesjokolade

Sett stekeovnen på 200 grader. Hell hasselnøttkjernene i en ildfast form og stek dem i ovnen i rundt 10 minutter til du ser at skallet begynner å sprekke opp. Hell nøttene over på et kjøkkenhåndkle. Samle sammen kantene til en pose og kna nøttene sammen i noen minutter, da vil alt skallet falle av. Legg deretter nøttene, frie for alt skall, over på en tallerken og la de ligge til de er helt kalde.
Hell nøttene over i en foodprocessor og kjør dem til en glatt purè. Dette tar noen minutter, så vær tålmodig. Tiden varierer også veldig etter hvor god din foodprocessor er.

Knekk opp sjokoladen og ha den i en bolle. Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn Vikingmelk litt etter litt til en jevn blanding. Hell sjokoladeblandingen over hasselnøttpurèen og bland alt godt sammen. Hell blandingen over på glass og sett til avkjøling i kjøleskapet. Sjokoladepålegget er klart til å nytes dagen etter, når det har blitt en del fastere, men fortsatt er kremet og mykt.


Vel bekomme!

//Pålegget er holdbart i kjøleskapet i ca to uker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar