torsdag 31. oktober 2013

Svin indrefilèt med bakte epler og løk, røstipoteter og rødvinssaus
Til to personer trenger du:

400 g svin indrefilet
2 epler, i skiver
2 kepaløk, i skiver
salt og pepper
smør til steking

Røstipoteter:

3-4 store poteter
2 ss smeltet smør
1/2 fedd hvitløk
salt og pepper

Rødvinssaus:

3 sjalottløk
1 kvast timian
1 ts grovkvernet pepper
2 ts sukker
2,5 dl rødvin
4 dl god oksekraft
1 ss soyasaus
maizena + vann til jevning


Smelt smør i en stekepanne på middels-sterk varme. Krydre svinefileten, epleskivene og løkskivene godt med salt og pepper. Brun alt godt på begge sider før du legger skivene lagvis i en ildfast form. Legg svinefileten på toppen og stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av fileten. Sett formen inn i stekeovnen på midterste rille på 180 grader og la den stå til temperaturen viser 57 grader. Ta formen ut og la den hvile på benken like lenge som steketiden.

Røstipotetene lager du ved å skrelle og rive potetene på et grovt rivjern. Ha potetene over i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut så mye væske som du får til. Smelt smør i en kjele sammen med revet hvitløk. Bland smøret med potetene og smak til med salt og pepper. Form røstipotetene til runde kaker og stek dem  i smør i en panne på middels varme til de er gyldne på begge sidene. Ha dem deretter i et ildfast fat og la dem steke noen minutter i ovnen sammen med kjøttet til de er gjennomstekte.

Rødvinssaus - Varm opp litt nøytral olje i en kjele og fres hakket sjalottløk med timian til løken blir blank og litt brunet. Tilsett pepper og sukker og hell på rødvin. La det koke opp og skru ned varmen slik at det småputrer - la det putre til rødvinen har redusert til halvparten.
Hell deretter på kraften og la sausen koke i ca ti minutter. Smak den til med soysaus og eventuelt salt og mer pepper. Sil av og jevn den med maizenajevning.

Skjær svinefileten i skiver når den har hvilt ferdig. Server den sammen med eple, løk, og røstipoteter - topp det hele med rødvinssausen og server. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar