Til 2 burgere brukte jeg:
300 g kjøttdeig av lam
3 ss fløte
salt og pepper
1 ts sriracha chilisaus
1/2 squash, i skiver
1 løk, i skiver
2-3 sjampinjonger, i skiver
Spicy tomatsaus:
1/2 boks hakkede tomater
1 fedd hvitløk
1/2 rød chili, uten frø
salt og pepper
1/2 ts sukker
burgerbrød eller bagutte
Elt sammen kjøttdeigen med fløte, salt, pepper og chilisaus. Del deigen i to og form til to burgere. Varm opp en stekepanne med litt nøytral olje og stek burgerene i 2-3 minutter på hver side til de er gyldne. Ta pannen av platen og la de hvile på restvarmen til de er gjennomstekte.
Stek grønnsakene i en annen panne til de er gyldne og møre.
Ha de hakkede tomatene i en kjele og tilsett finhakket hvitløk og chili sammen med sukkeret. Kok opp sausen og smak til med salt og pepper.
Bygg opp burgeren med brød, de stekte grønnsakene, lammeburger og topp det hele med tomatsausen. Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar