lørdag 2. november 2013

Gryte med kjøttboller, sjampinjong og kål





Til 3 personer brukte jeg:


Kjøttboller:400 g kjøttdeig av storfe
1 egg, sammenvispet
salt og pepper
1/2 ts chilipulver
1/2 ts kanel
1 ts paprikapulver
1 fedd hvitløk, revet

Tomatsaus med kål:
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, revet
1/2 liten hodekål, finsnittet
1 ts tørkede chiliflak
1 ts tørket oregano
6 mellomstore sjampinjong, delt i fire
1 boks hakkede tomater, kjørt til purè
2 dl grønnsaksbuljong
salt og pepper
finhakket persille

Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og elt alt godt sammen med hendene til alt er jevnt fordelt. Fordel deigen inn i 16 biter som du ruller til kjøttboller. Varm opp en stekepanne med litt nøytral olje på medium-høy varme og brun kjøttbollene godt på alle sider - sett dem til side.

Varm opp litt nøytral olje i en vid kjele på medium varme. Stek soppen gyllen, før du tilsetter finhakket løk og hvitløk sammen med kål og surr det sammen i noen minutter til løken blir blank og kålen begynner å falle litt sammen. Tilsett chiliflak og oregano og hell på tomatpurèen og buljong. La det hele koke opp og smak til med salt og pepper. Legg kjøttbollene over i gryta, skru ned varmen litt til det bare småputrer og sett på lokk. La det stå i ca fem minutter til kjøttbollene er gjennomstekte. 



Dryss over hakket persille og server gryta med kokt ris - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar