tirsdag 5. november 2013

Capresefylte burgere




Til to mektige og store burgere brukte jeg:

400 g kjøttdeig av storfe
1 egg 
salt og pepper
2 store skiver tomat
10 blader frisk basilikum
80 g fersk mozarella, i skiver
nøytral olje til steking

salat og div. grønnsaker
hamburgerbrød



Bland kjøttet godt sammen med et sammenvispet egg i en bolle, krydre godt med salt og pepper. Del deigen i fire like store deler som du former til tynne burgere. Legg tomat, mozarella og basilikum i midten av to av burgerene og legg de andre to oppå hver av dem som et lokk. Bruk hendene og klem kjøttet godt sammen rundt hele kanten slik at det blir helt tett.
Varm opp en stekepanne med litt nøytral olje på middels-høy varme og stek burgerene i 3-4 minutter på hver side til de er gyldne. Legg over et lokk, skru av platen og la burgerene ettersteke på restvarmen i et par minutter slik at de er helt gjennomstekte og mozarellaen i midten smelter.

Bygg opp burgerene med det du ønsker av salat og grønnsaker.
Her har jeg noen oppskrifter på hamburgerbrød jeg har lagt ut tidligere:
Hamburgerbrød
Halvgrove hamburgerbrød
Hamburgerbrød med chili
Hamburgerbrød med oliven og soltørket tomat


Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar