tirsdag 8. mai 2012

Kremet torskegryte med purre, squash og karri

Vi er glad i torsk, rettere sagt fisk generelt, og vi er også veldig glad i gryter. Samtidig må middagen ofte gå fort unna og være raskt å lage, og dette er super "fast food".


Til 2-3 personer brukte jeg:

smør til steking
1/2 stor purre
1/2 squash
2 tomater
1 kepaløk
2,5 dl kremfløte
ca 2 ts karripulver
salt og pepper
400 g torskeloin

Start med å kutte opp grønnsakene. Jeg kuttet squash i halvmåner, grovhakket løk, splittet purren og delte den i store biter og grovhakket tomatene. Smelt litt smør i en dyp stekepanne og ha i grønnsakene, utenom tomatene, og la dem svisse i 2-3 minutter. Hell deretter på fløten, kok opp og smak til med karripulver, salt og pepper. La deretter gryten småputre i et par minutter før du legger nedi fiskestykkene. Sett på lokk, skru ned varmen slik at det så vidt småputrer og la det stå i 10.12 minutter til du ser at fisken begynner å flake seg opp. Dryss over de hakede tomatene og server!

TIPS: Denne retten spiste vi uten noe annet tilbehør, og den holdt da til to personer. Dersom du tilsetter potet i tynne skiver sammen med resten av grønnsakene i starten og koker til de er møre, vil retten holde til 3 personer.

6 kommentarer:

 1. Elsker siden din! Flotte, smakfulle og lettforståelige oppskrifter :-)
  Lykke til videre!

  SvarSlett
 2. Denne lagde jeg. Nydelig ble det, ikke siste gang denne står på bordet.

  SvarSlett
 3. Jeg sier bare wow, for en fiskegryte. Denne var virkelig fantastisk. Jeg har selv skrevet et blogginnlegg om dette og linket til din side. Ta gjerne en titt innom bloggen min elisabethtorp.wordpress.com

  SvarSlett
 4. Jeg tilsetter fenikkel og paprika også. Elsker retten din.

  SvarSlett
  Svar
  1. Med fennikel tror jeg den bare blir enda bedre - lurt!

   - Kristin

   Slett